Automotive coatings

IGL Ecocoat Wax

IGL Coatings Ecocoat WAX is een hybride SiO Carnauba Wax. Het reinigt en beschermt de autolak. Dit resulteert in een prachtige glans en reflectie. Het oppervlak zal hydrofobisch worden en daardoor gemakkelijk te reinigen. De wax beschermt uw lakwerk tot maximaal 3 maanden.

IGL Ecocoat Premier

IGL Coatings Ecocoat Premier is een VOC vrije coating en kan worden aangebracht op alle gladde oppervlakken van het voertuig. Het is zeer efficiënt en geeft onmiddellijk een indrukwekkend resultaat op het gecoate oppervlak.

De Premier is een op waterbasis silica coating, hierdoor is het ECO Friendly en Reach Approved. Het zorgt voor een hydrophobisch oppervlak tot 6 maanden.

IGL Ecocoat Poly

IGL Coatings Ecocoat Poly is de originele IGL Coatings REACH Approved coating. Het verhoogt de glans van de lak en beschermt tegen agressieve chemicaliën, micromarring en dof worden.

IGL Ecocoat Quartz

IGL Coatings Ecocoat Quartz is een baanbrekend product welke geproduceerd is met ons eigen gemodificeerde silica. Het is ons één na sterkste coating, zonder een chemische geur af te stoten. De Quartz coating heeft een hardheid van maar liefs 9H. Hierdoor is de lak nog beter beschermd tegen agressieve chemicaliën en kleine krasjes.

IGL Ecocoat Quartz+

Met IGL Coatings Quartz+ heeft u een coating op uw auto met 85% silica. Maar bij de Quartz+ coating maken we gebruik van een extra topcoating. Hierdoor zijn de hydrofibische eigenschappen en duurzaamheid hoger dan bij onze Quartz coating. Op Quartz+ zit een garantie van 2 jaar en de duurzaamheid is tot 3 jaar. Bij de Quartz+ Coating is uw auto nog langer en sneller schoon en u staat versteld van de extra glans die uw lak zal hebben.

IGL Ecocoat Kenzo

IGL Coatings heeft de high end oplossing voor de bescherming van uw lak. De Kenzo coating is een 2 componenten coating met 100% silica. Door de 2 componenten hebben we het maximale uit deze coating kunnen halen. Uw lak wordt extreem hydrofobisch en de coating heeft een hardheid van maar liefst 10H. U krijgt daarom van ons 4 jaar garantie en de duurzaamheid is tot 5 jaar.

IGL Ecocoat Wheel

IGL Coatings Wheel is een hydrofobe anti-statische wielcoating die de hechting van remstof en vuil voorkomt. Deze coating heeft een hardheid van 9H en is hitte bestendig. De Wheel coating heeft hydrobische eigenschappen tot wel 12 maanden. Het glanseffect houdt aan tot 24 maanden.

Ook deze coating is Reach Approved, doordat er nauwelijks gebruik is gemaakt van VOC’s.

IGL Ecocoat Window

IGL Coatings Ecocoat Window is een super hydrofobe coating voor de ruiten van de auto. Vanaf +/- 40km/uur  rollen de druppels zonder ruitenwisser van uw ruit.  Het zicht zal beter zijn en de ruiten langer schoon en dit tot wel 12 maanden.

Hierdoor blijven uw ruitenwissers langer in tact, omdat ze veel minder slijten. Tijdens het autorijden met regen, heeft u tevens een verhoogde zichtbaarheid.

IGL Ecocoat Trim

IGL Coatings Ecocoat Trim is een coating die ongespoten kunststof en rubber oppervlakken een beschermende laag geeft. Tevens wordt in veel gevallen het behandelde oppervlak weer mooi zwart. IGL Coatings Ecocoat Trim is niet geschikt voor heldere kunststoffen.

IGL Coatings Ecocoat Trim heeft hydrophobische eigenschappen tot wel 12 maanden. Daarbij heeft deze coating een UV-bescherming en voorkomt verdere vervaging van het oppervlak.

IGL Ecocoat Headlight

IGL Coatings Ecocoat Headlight is een coating met UV- filter en versterkt het glanseffect voor polycarbonaat

koplampen. Het hecht op moleculair niveau aan de koplamp en creëert een glasachtige laag.

Met deze coating zien uw koplampen er weer uit als nieuw.

IGL Ecocoat Leather

IGL Coatings Ecocoat Leather is een flexibele keramische coating die op (kunst)-leer en gepigmenteerd leer kan worden aangebracht. De coating biedt keramische bescherming en sterkte, maar met extra flexibiliteit en heeft een hoge krasbestendigheid, terwijl het gecoate oppervlak wordt beschermd tegen slijtage, vervuiling en verkleuring. Ecocoat Leather wordt aanbevolen te gebruiken op nieuw of gereinigd (gepigmenteerd) leer.

IGL Ecocoat Fabric

IGL Coatings Ecocoat Fabric is een 100% ademende, op waterbasis (VOC vrij) coating. Deze coating kan op vrijwel elke textiele oppervlakte worden aangebracht.

Wanneer u deze coating aanbrengt op uw oppervlak, zal vrijwel geen enkel product zich hechten aan uw oppervlak.

De Ecocoat Fabric is coating op waterbasis en bevat geen VOC’s. Daarbij is de coating ook REACH approved.